Li La Land is een nieuw educatief multimediaal concept voor drie tot zesjarigen, hun ouders, grootouders, leraren en verzorgers ontwikkeld door Fantasy Factory. Li La Land combineert spelen, leren, creativiteit en beweging op een aantrekkelijke manier. spelenderwijs worden mentale, emotionele en lichamelijke vaardigheden van jonge kinderen ontwikkeld. dit vindt plaats in een sociale en ethisch verantwoorde multimedia – online – omgeving.

spelend leren

Li La Land is een kleurrijke wereld, gepresenteerd met humor en fantasie. de bewoners – knuffelbare speelgoeddieren met menselijke eigenschappen – beleven allerlei spannende avonturen. jonge kinderen gaan snel op in de herkenbare belevenissen en emoties.

De landelijke setting van Li La Land biedt een omgeving waarin kinderen alle aspecten van de natuur kunnen ontdekken. Het weer, de seizoenen en alles dat ‘echte’ dieren meemaken. Ook is er veel aandacht voor educatie. Zo zijn er verhalen en spelletjes waarin de herkenning van cijfers en letters wordt geoefend. De landelijke sfeer zorgt er ook voor dat het ritme van leven in Li La Land relatief rustig is, waardoor kinderen alles in een natuurlijk en ongedwongen tempo tot zich kunnen nemen.

Li La Land | Concept Presentatie

Lineverticallarge

de karakters

Van de zes hoofdfiguren speelt elk een andere rol. Iedereen heeft een eigen talent, net als bij kinderen:

- Vogel leidt de kinderen rond. Ze heeft een grote rode koffer waar ze filmpjes, lessen, verhalen en spelletjes uit haalt.
- Uil woont in de grote boom en vertelt verhalen.
- Lammetje speelt graag spelletjes in de wei.
- Slang leert de kinderen met vaste ‘staart’ tekenen en schilderen.
- de drie beren maken muziek met plezier. Ze laten de kinderen graag met hen meezingen.
- Stroman doet eenvoudige lichaamsoefeningen voor en stimuleert de kinderen hem na te doen.

lilaland02

Li La Land Toren | Klik voor een vegroting

Lineverticallarge

techniek

Li La Land maakt op een unieke manier gebruik van een hybride techniek waarmee de beperkingen van zowel de (hand)poppenfilm als de digitale animatie worden overwonnen. Het resulteert in een combinatie die voldoet aan de verwachtingen van de jonge kinderen. Tegelijkertijd beantwoordt het hun instinctieve behoefte aan warmte, zachtheid en geborgenheid.

De twee technieken worden gecombineerd om het beste van twee werelden te krijgen. Dankzij de 3D computeranimatie komen de poppen -bijna letterlijk- tot leven. Ze kunnen vliegen, zwemmen, rennen en springen. Door deze techniek lijken de poppen zo echt dat kinderen hun armen uitstrekken om ze te knuffelen! Ook een deel van de omgeving en het landschap van Li La Land is gemaakt van zacht en behaaglijk materiaal.


lilaland01

Uil met Babyvogel | Klik voor een vegroting

Deze website is ontwikkeld door Colorize

© 2013 | Fantasy Factory - alle rechten voorbehouden