Het vervaardigen van handpoppen, kostuums, knuffels, prototypes, props of eenmalige awards is onze core business. In goed overleg worden de juiste materialen en technieken gekozen of, indien nodig, uitbesteed aan specialisten. Denk hierbij aan bronsgieten, het toepassen van een vacuumvorm-techniek of het aanbesteden van een serie knuffels in China.

handpoppen

Een handpop behoort tot een lange traditie met als internationaal hoogtepunt de Muppetshow. In feite is een handpop een stoffen acteur met een uiterlijk dat uit de fantasie is ontstaan. Hij genereert onmiddellijk sympathie of aversie en speelt op die manier sterk in op de emotie van de kijker. Een handpop op de juiste manier bespelen blijft een ware kunst; in combinatie met camera's en animatie is de illusie compleet.

Fantasy Factory maakt al jaren toonaangevende handpoppen voor de Nederlandse televisie, theater en diverse reclame-uitingen. Elke handpop is uniek en vervaardigd uit hoogwaardige materialen.

Bekijk hier voorbeelden zoals Pluk van de Petteflet, Moffel & Piertje en De Sprookjesboom.

Muppet

Enkele voorbeelden van handpoppen

Lineverticallarge

kostuums

Fantasy Factory kan promotiekostuums vervaardigen op twee manieren. De klassieke bouw bestaat uit een binnenkostuum met schuimplasticvormen en stoffen bekleding. Een tweede mogelijkheid is een opblaastechniek waarbij de drager een accu met blower om zijn middel heeft die het kostuum constant ‘op druk houdt’ en de drager koel houdt.

Met de klassieke techniek kunnen veel vormen worden gemaakt, maar een groot nadeel is dat de speelduur beperkt is vanwege een oplopende lichaamstemperatuur. De opblaastechniek is beperkter in vormgeving maar het kostuum biedt meer draagcomfort en is licht van gewicht.

 


Muppet

Een vaccumvorm-kostuum voor het Reumafonds

In huis ontwikkelde videoprojecten worden in samenwerking met een groep vaste freelancers gerealiseerd. Afhankelijk van het soort project verschillen de teams in grootte en samenstelling.

li la land

Na zeven jaar grondige reserach en development is de presentatie klaar van het crossmediale kinderconcept Li La Land. In een landelijke omgeving gaan jonge bezoekers met hoofdkarakter Vogel op reis en zo ontdekken ze - via de website of toekomstige tv-serie - de ins & outs van het leven.

Een optimaal vriendelijke omgeving met veel dierenkarakters zal kinderen in de leeftijd van twee tot zes jaar uitnodigen zich met de e-learning items bezig te houden. De website heeft een apart gedeelte bestemd voor ouders. Dit benadrukt dat de makers er grote waarde aan hechten dat ouders of grootouders nauw betrokken zijn bij de belevingswereld van hun (klein-)kinderen.

Voor de technische kant is een 3-jarige ontwikkelingssubsidie door Economische Zaken / Immovator beschikbaar gesteld. De zoektocht naar een geschikte co-producent is in volle gang. De presentatie die op Vimeo te zien is, geeft een goede indruk van stijl en vorm.

De website is ruim twee jaar online en trekt - ondanks het low-key profiel - gemiddeld driehonderd bezoekers per dag met een totaal aantal van 300.000 pageviews.

Lees meer
Website lilaland.nl

Li La Land | Concept Presentatie

Lineverticallarge

de stromanshow

Een korte trailer van een bewegingsprogramma voor leerlingen in de onderbouw. Met in de hoofdrol: Stroman. 'Doe mij maar na', is Stromans favoriete lijfspreuk.

Li La Land | Bewegen met Stroman

Lineverticallarge

d-man

Patrick Dapperman, door zijn vrienden D-man genoemd, is een jongen van de straat die weet wat swingen is. Als karakter verdient hij het om in de spotlight te staan en zijn plek in de multiculti samenleving op een muzikale manier op te eisen. Nieuwsgierig? Luister alvast naar zijn muziekclip en bekijk het portfolio van D-man.

dman

D-Man | Klik voor een vergroting

Lineverticallarge

albert tweesteen

De ultieme deskundige in medialand. Een nieuwe Bekende Nederlander gedreven door kennis en nieuwsgierigheid. Een man in zijn nadagen, maar met levenservaring en een mening. die hij maar al te graag ventileert. Het samenstellen van een schrijversteam is nu nodig, zodat we nog lang van hem zullen horen.

Albert | Respect

Lineverticallarge

Fantasy Factory beschikt over een kleine greenscreen met grote mogelijkheden. Ook is alle kennis in huis om analoge- en multimediaprojecten volledig te realiseren.

greenscreen

Met de chromakey techniek is het mogelijk om een acteur of object in een willekeurige omgeving te schakelen. Met deze faciliteit binnen handbereik is het mogelijk om binnen Fantasy Factory foto's en video low-budget te produceren. Het greenscreen is 3,5 meter breed, 3 meter diep en 2.5 meter hoog en bestaat uit hoogwaardig strechtmateriaal wat voorzien is van trackerpoints die camerabeweging mogelijk maken. Het aanwezige licht is PLC/ PLL, 4800 graden Kelvin en er is voldoende rekenkracht aanwezig voor de realisatie van kleine producties. Huurtarief per dagdeel.

Line

hardware met een smile

Eric Slabbers heeft het ambacht van poppenmaker/ ontwerper tot in de kleinste details weten door te voeren. Subtiele gezichtsuitdrukkingen ontstaan door kleine, specifieke mechanismen in te bouwen. Een subtiele glimlach is in ieder gezicht van Erics handgemaakte muppets terug te vinden.
Line

operators & animators

Fantasy Factory beschikt over een gevarieerd team met uiteenlopende disciplines op het gebied van nieuwe media. Er is een camera crew, er zijn editors en compositors maar ook 3D-modellers, riggers en animators aanwezig voor de (post)productie. Fantasy Factory is ook in staat complexe webgerelateerde projecten te ontwikkelen. Denk hierbij aan Flash-based websites met een content management systeem of interactieve video platforms.

De partners van Fantasy Factory zijn Colorize en Vicami.


ontwerp

Een goed ontwerp is het vertrekpunt. Elke keer is het weer spannend hoe een karakter op camera overkomt. Een camera laat details zien die met het blote oog soms niet direct opvallen. Fantasy Factory beschikt over meerdere ontwerpers met verschillende disciplines variërend van een poppenontwerper tot 3D-ontwerper.

Deze website is ontwikkeld door Colorize

© 2013 | Fantasy Factory - alle rechten voorbehouden